Gamla människor

Jag tycker att gamla människor är fantastiskt roliga. Deras passion är att göra ingenting, och det beundrar jag verkligen. Dom sitter i sina fotöljer och gör INGENTING. Inte se på TV, inte läsa en tidning osv. Möjligtvis att dom kan knacka lite försiktigt på armstödet till fotöljen. Det bästa dom vet är att få besök av grannen och bjuda på fika. Eller bli bjuden, det gillar dom nog mest.

Vanliga uttryck bland folk i 80års-åldern:
"Jaha"
"Jårda"
"Håhå jaja"
"Dagens ungdom"
"Ja si dessa"
"På min tid"
" En bit (låt)"

Man kan ju dela upp gamlingarna i 2 grupper. Dom snälla och dom sura. Jag ska försöka återge två exempel från tiden då jag arbetade med gamlingar.

Scenario 1:
Den snälla
Jag knackar på och går in. Jag hör ett svagt "Hallå?" ljuda ifrån vardagsrummet. En gammal man möter en med sin rullator och ser överlycklig ut att någon fortfarande vet att han lever. Han berättar att han just har sett ett program på tv om datorer och har en massa funderingar om dagens teknologi. Jag förklarar hjälpligt. Han sätter sig på sin plats vid köksbordet och frågar om jag inte vill slå mig ner ett tag. Jag sätter mig mittemot honom. Han sneglar ut mot fönstret och ser en samling ungdomar stå en bit ifrån. Han frågar mig vad dagens ungdomar har för intressen i dessa tider. Jag ljuger ihop något, han vill nog inte veta vad vi gör på lördagskvällarna. Han berättar då anekdoter från hans ungdom, då dom busade med att hälla vatten på gåsar, skjuta slangbella på grannens kor, snatta femöresgodisar i handelsboden. Jag sitter och lyssnar en lång stund och tycker faktiskt att det är rätt så intressant att lyssna på. Jag säger då till honom att jag måste gå. Han accepterar mitt val med nedstämdthet i ögonen. Hans 30 min av sällskap är nu över. Han följer efter mig till dörren och säger hejdå och tack för besöket 2 gånger. Han återgår då till att knacka på armstödet tills han går och lägger sig.

Scenario 2:
Surjäveln
Jag knackar på och går in. Jag ser att den gamle mannen sitter i sin fotölj och kollar på någonting. Han märker mycket väl att jag är där, men bryr sig inte. Tillslut så tittar han på mig och ger mig en blick som kunde döda. "JAHA!? Att man aldrig får vara i fred" väser han. Han pekar på min keps som jag har på mig och väser att han avskyr folk som har mössa på sig inomhus. Han lägger också märke till att mina byxor inte går över naveln och suckar något om att dagens ungdom inte vet hur man klär sig. Jag frågar om han är hungrig. Han säger ja. Jag frågar vad han vill äta. Fil, säger han. Jag ger honom en tallrik fil. Han säger inte tack. Även han sneglar ut genom fönstret och ser en samling ungdomar. Han öppnar fönstret och ber dom försvinna från hans köksfönstersutsikt. Han ber mig sedan gå.

Är det inte så?


Missa ej min version av min väns 100minutersspel i morgon. Han kommer vrida det till sin fördel. Denna blogg innehåller endast sanning. Läs hans version på http://tubbyshow.blogg.se

100minutersspelet

Jag ringde ikväll min vän. Han sade till mig att han i morgon skulle utföra det riskfyllda 100-minuters-spelet. För er som aldrig hört talas om detta så ska jag förklara enkelt.
Så här går det till:
Du dricker 4 cl öl i minuten, i 100 minuter. Det vill säga 8 st öl på 1h och 40 min. Enkelt va? Tror inte det!

http://www.youtube.com/watch?v=cCSml6W3KRA
Kolla på det där klippet så förstår ni!

Jag funderar även på att vara med själv i detta spel, men jag tvekar. Det kommer nog att sluta i katastrof.

Varför?

Dagen efter man har festat, så har jag alltid en stor lust till att göra saker.

Mina bakisdagar:
12.00: Vakna
12.00 - 12.45: Ligga ner, gå på toa, dricka något, tycka synd om mig själv, kolla så jag inte saknar något.
12.45: Promenad in till stan, köpa cigg på vägen
13.00: Kaffe på opalen med vänner, vara allmänt slitna och prata om gårdagen.
14.30: Gå hem, duscha, äta något, se på tv.
16.00-??: Häng, sedan sömn

Saker jag skulle vilja göra när jag är bakis:
- Åka bil en hel dag
- Köra skoter
- Spela musik
- Pimpelfiska
- Bada på äventyrsbadhus
- Åka och hälsa på en långväga vän
- Spela poker
- Spela något vanligt kortspel, sällskapsspel
- Åka skridskor
- Kedjeröka
- Dricka alldeles för mycket kaffe
- Sitta och skratta
- Läsa en bok
- Se på en film man gillade när man var liten
- Åka till Luleå



Jag slår vad om att de flesta som vaknar upp efter en mycket hård festkväll tänker  "nu ska jag fan vara nykter ett bra tag", eller liknande. Jag har nu bestämt mig för att sluta tänka så, eftersom man likförbannat sitter på en förfest 6 dagar senare och dricker alkohol. Dricker alkohol och har förbannat jävla trevligt, skulle jag vilja säga. Om jag nu tycker att den där lördagskvällen är höjdpunkten på min vecka, varför ska jag då missunna mig den? Jag kommer då garanterat inte ha roligare om jag gör något annat. Visst, det blir dyrt i längden, men snål kan du vara när du blir gammal, inte nu när du är ung.

Jag tror fan att det mesta av det roliga jag har gjort i mitt liv, har jag gjort onykter.

Nu lägger jag av med det här jävla skitsnacket med att planera att vara nykter på helgen, blir jag bjuden på fest så tackar jag inte nej.

Livet

I lördags så började jag och en vän diskutera om vad man egentligen gör med livet, hur mycket tid som man egentligen ägnar åt "vardagssaker". Jag har sammanställt några exempel. Jag har räknat på 1 år. Alla exempel är räknade på den genomsnittliga svensken, alla är vi självklart olika.

Sömn: 121 dagar
Toalettbesök: 5 dagar
Ätande: 7 dagar
Snusande: 76 dagar
Rökande: 12 dagar
Duschande: 2 dagar
Fylleri:  16 dagar (detta räknade jag inte på medelsvensken, utan på min egna konsumtion. Chockerande)


Jag funderar på att 2010 endast supa 16 dagar i sträck, sen vara nykter resten av året. Någon som är med mig? Lämna en kommentar så bestämmer vi tid/plats.

Krogen

Tänk dig att du sitter och äter en skål med glass. Du gillar det och har jättetrevligt, men sen så byter du ut skålen med glass till en skål med bajs och fortsätter äta. Du gör alltså samma sak som innan, det är bara 1 miljard gånger värre. Det skulle jag vilja jämföra med att lämna en rolig fest med polare, till att betala dyra pengar för att lukta skit och trängas. VARFÖR gör man det? VARFÖR? Jag kan jämföra det igen. Du står i en affär med filmhyllan. Du tar ner en film som du har sett förut och säger: "Det här är fan den värsta filmen jag har sett, sämsta dyngan någonsin". Sen köper du den och ser den. Du vet att du inte gillar det, men du gör det ändå. Gång efter gång också. Nästa helg ser du filmen igen. Nästa helg igen. Och nästa.

Varför gör man sånt? Man är ju fan dum i huvudet.


Jag måste komplettera mitt kaffe-inlägg:
Min vän dricker mjölk till kaffet. Jag orkar inte skriva upp några uträkningar, jag ger er bara den ungefärliga summan: 43,8 liter om året häller han ut.


Nu ska jag dö

RSS 2.0