Har jag rätt, har min vän rätt?

Idag så startade jag och min vän en diskussion när vi var på coop och handlade. Min tredje vän, som inte har någon del i diskussionen, hade med sig en tygkasse till att stoppa varorna i. Jag sa då till min vän, att det finns säkert folk som tar med sig egna kassar bara för att dom är snåla, inte för att tänka på miljön. Han förstod inte vad jag menade. Jag förklarade då igen att det finns nog folk som bara vill spara 1 krona, inte tänka på miljön och återvinna kassarna. Han förstod fortfarande inte. Jag förklarade då lite halvt irriterat en tredje gång och då tror  jag att han fattade. Han sa då att det spelade ingen roll för miljön, eftersom det kommer ändå tillverkas lika mycket kassar. Jag tror inte det i längden.

Sammanfattning:

Min väns teori:
Folk tar med sig egna kassar till affären, skiter i att köpa där. Affären kommer fortfarande köpa in mer kassar eftersom och samla på sig ett oändligt lager med kassar som ingen köper.

Min teori:
Folk tar med sig egna kassar till affären, skiter i att köpa där. Efter en tid kommer butikschefen märka att han har ett stort överskott på kassar. Han märker då att folk har med sig egna till affären. Han ringer till tillverkaren av kassarna och avbeställer alla kassar för all framtid. Tänk er nu att detta händer alla butiker i hela världen. Inga kassar kommer då att behövas och tillverkaren kan inte sälja några. Då slutar världen att tillverka kassar och besparar världen på en massa förstörelse och farliga utsläpp.

Ekonomisk fördel:
Plastkassar brukar kosta ungefär 1.5 kr/st. Vi säger att medelinköpet av kassar i Sverige är 4st/vecka per vuxen person. Kostnaden blir då 6 kr per vecka. På ett år blir det 312 kr. Om vi antar att medelsvensson handlar på detta vis från det han/hon är 20 år gammal tills han/hon är 80 år så blir den totala summan 18720 kr på ett helt liv. På ett år blir den totala kostnaden för hela sveriges befolkning 2.8 miljarder kr. På dessa svenskars livstid blir den totala summan 168.5 miljarder kr i dagens penningvärde.
Om vi skulle ta med oss egna tygkassar varje gång vi handlade och istället skänkte dom där 6 kr per vecka, så skulle dom där 2.8 miljarder kr per år, kunna gå till något mycket bättre! Så köp egna kassar.



(Jag är inte särskilt seriös med det här, ville bara äga Dennis lite)

Jaha?

Som jag trodde, denna blogg skulle bli inaktiv väldigt fort. Jag får väl göra ett försök till ett inlägg.
Jag kan börja med att resumera dom viktigaste dagarna ni har "missat"

Julafton:
Jag drog mig upp till Vuollerim för att fira jul med stora släkten. Det blev först ett försök till att titta på Kalle anka, vilket jag la ner. Sen åt man julmat bla bla bla.. och sen fick man julklappar. Samma gamla visa varje år. Det var mycket roligare när man var liten, då var man ju som ett dampbarn på uppåttjack.

Juldagen:
Jag tog mitt arsle ner till Boden, där jag direkt for till min kamrat Jonas för att dricka några kalla. Vi tog oss senare iväg på Western farm och levde rövare där. Var faktiskt riktigt kul, men lite väl mycket folk. 1700 pers! Sen när det stängde igen så betalade jag 40 spänn för att åka buss 4 km typ. Jag mötte upp Dennis på stan för att sedan gå vilse.

Nyårsafton:
Storm! Jag gick från mig till Johannes och hatade mitt liv för att det stormade så mycket. Men äntligen så kom jag fram. Där var vi några kamrater som började att dricka öl. Sedan när vi gjort det så drog jag och Dennis till Erikslund för att äta middag hos våra nyfunna vänner. Det var typ 10 tjejer och vi, men vi klagade inte. Sen drog vi  till Jonas Norling och drack in 12-slaget. Det var väldigt trevligt. Jag blev sjuk.


Nu har jag varit på statoil, jag fryser.

Jag kan sammanfatta detta inlägg med: BRYYYYY!?

Men nu vet ni iallafall

RSS 2.0